We laten niet graag iemand in de kou staan!

Blaadje-rood  Inspirerende video

De Noorse afdeling van de hulporganisatie SOS Kinderdorpen zette een jongetje zonder jas buiten in de kou bij een bushalte en filmde stiekem wat er gebeurde. De resultaten zijn bemoedigend om te zien. Bekijk de video hier:

 

Van de mensen die de jongen zagen bij de bushalte waren er volgens SOS Kinderdorpen slechts 3 die niet hun jas aan het jongetje gaven. Het gaat om veel meer mensen dan je hier op de video kunt zien. De bijzondere video krijgt nu veel aandacht op sociale media en is al bijna 1,5 miljoen keer bekeken.

De actie is bedoeld om aandacht te geven aan de 6,5 miljoen mensen in Syrië die uit hun huis verdreven zijn door de burgeroorlog. Meer dan twee miljoen kinderen zijn gevlucht naar de omringende landen zoals Jordanië, Libanon en Turkije. Ook in die landen kan het in de winter flink koud zijn, met temperaturen onder nul en een bijtende wind. SOS Kinderdorpen zamelt geld in om matrassen en warme kleren te kunnen geven aan de gevluchte Syrische kinderen.

Ook iets doen? Dat kan? Dicht bij huis vindt je het Tilburgs actiecomité voor Syrië. Een van de eerste concrete acties van dit actiecomité is het inzamelen van dekens en kinderschoenen (en andere nuttige spullen) voor vluchtelingenkampen buiten en binnen Syrië. Ga voor meer informatie over deze actie en het comité naar de website van het Wereldpodium.